3 Kasım 2010 Çarşamba


Kızıma oyuncak yapma çabam aslında sürekli ama bazıları çok çabuk telef olacak cinsten olunca unutulup gidiyor onun oynama süresine görünce yayınlamak aklıma geliyor.Bu giysi dolabıda onun şevkle oynarken kıyafetler konusunda düzen çabası anında çıktı."İstersen kıyafetlere bir dolap yapalım" soruna onay çıkınca o daha oyun içersindeysen başladım.Çok ayrıntıya girmeyeceğimi umarken ara ara ekleme ve süslemelerle en son noktada baktım kızım yerine ben oyalanıyorum.



Camı, çercevesi dağılmış bir kaç resim çercevesinin arka kontropaklarını kestim.Yetmediği yerde kartonla ara rafları yaptım.Büyük boy kirbit kutusu ile çekmece.Gerisi boya ve yapıştırıcı.Tabiyki küçük ayrıntılara girmeden edemedim.Keçeden iki çanta, abajur ve parfüm yaptım.

Dolabın sahibi hatun (kişi) bebek güzel süslensin diye cd.lerdende aynasını çalıştım.EE o süse yağmurda güneşte bir şemsiye lazımdı.Şemsiyeyi gören kızımın tepkisini yazalım olsun bitsin derim."Anne şemsiye açılıyor mu?" çocukta haklı belki yapıyorsan onuda yapabilmişimdir diye düşünmüş olmalı:)
Son not: Olurda yaparım derseniz asmayı düşündüğünüz en uzun elbiseye göre çalışmayı ihmal etmeyin derim. Yoksa en çok sevilen kabarık uzun modelli bebek gelinliğiniz yerlere sürtünce kızınız bozulabilir.:)

13 yorum:

  1. Bayıldım harika olmuş, iyi günlerde kullansın kızın sevgili kondorcuğum... özellikle aynaya,çantaya,şemsiyeye bayıldım...

    YanıtlaSil
  2. kızımın favariside ayna fiamma teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. diyecek söz bulamadım arkadaşım, tek kelimeyle harika...

    YanıtlaSil
  4. ne kadar güzel yapmışsın, ellerine sağlık. Tabiki sabrına da

    YanıtlaSil
  5. Çok beyendim özellikle sarı iskemle favorim oldu.Sarıyı çok severimde.Ya o mini mini elbiseler...Kutluyorum sizi çok başarılısınız.Sevgiler.Bu arada kızınız çok şanslı.Bence yakında bir bebek evi yapın ona.

    YanıtlaSil
  6. esen şimdi olmadı ama sen yeni projeyi yazıvermişsin:) kızımın talebide bu doğrultuda "banada" diyor sürekli.Bu tür oyuncağı bi dünya olunca ben pek yanaşmıyorum yukarıda ve daha evel gördüğünüz üzere onda olmayan farklı şeyler üretmeye çalışıyorum.Ama onun yinede gözü benim yaptıklarımda.

    YanıtlaSil
  7. ne kadar ayrıntılı harika bir çalışma olmuş renklere de bayıldım şemsiye ayrı bir güzel:) tam minik hanımlara göre. gülegüle kullansın kızınız.

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık. çok güzel ve yaratıcı bir fikir...

    YanıtlaSil
  9. k.c. kelebek ayrıntılarda daha da çoşuyordum ki kızım anne niye bu kadar süsledin dedi.Aslen dediği anne onla değil benle oynaydı tabiyki.
    teşekkürler emine hanım

    YanıtlaSil
  10. karşınına geçip izlemek ne kadar güzeldir kimbilir her ayrıntısı çok güzel emegine saglık

    YanıtlaSil
  11. Ben ahşap rölyef çalışıyorum. Sizi biraz geç keşfettim.çok güzeller lütfen minyatürü bırakmayın :(

    YanıtlaSil
  12. GÜZEL ÇALIŞMALAR BENDE YENİ BAŞLADIM MİNYATÜRE ÖNCEDEN YAPIYORDUM AMA BIRAKMIŞTIM BLOG'MA BEKLERİM ARKADAŞLAR http://harunkorkmazminyaturesyalar.blogspot.com/

    YanıtlaSil