29 Nisan 2010 Perşembe

MUTFAK 4

Hız düşünce böyle gidecek bu herhalde mutfak-5 mutfak 111...Ağır ustalarıda geçtim farkındayım ama hayat hepte çok sevdiklerine dönmüyor yüzünü. Bu sefer çekt.ğim fotoları bile pek beyenmedim ama konu girmek arzuma dayanamadım. Nasılsa vede inşallah biten halinde daha iyileri olacaktır diyorum.

Mutfağın tezgah kısmından devam.Tezgahın olduğu bölümde bir cam var.Camla tezgah arasını fayansla döşemek istedim.Önce kalın bu görüntüye uyan bir kartondan yaptım baktım olmadı.
FAYANS: Fimoyu düş açıp karlere bölüp pişirdim. Dolaplardaki motiflere uyarlamaya çalışarak su bazlı boya ile boyadım ve cilaladım.
ÇEŞME: Fimo, zımba ve çiçek şeklinde bir metalden oluşturup, metal rengine boyadım.Birbirine ve duvara yapıştırma aşamasında delirecektim. Yapıştırıcı elime yapışır yok doğru durmaz, olmadı kopar derken anca bu çıktı.
FIRÇA:Rimelin en uç kısmını kesip fimo ile sapını yaptım.
LAVABO POMPASI:Pastalara mum sokarken kullandığımız şey bu ismi nedir bilemiyorum. Bu arada "İsmini Bilmeden Kullandığımız Nesneler" diye yazdığım; çok derin anlamlar içeren makalem var bunuda oraya ekliyorum.Kendilerinin ters çevirdiğinizde pompaya benzediğini fark ettiğimden beri onu buraya koymak için deli sabrı gösterdiğimi bilmenizi isterim.
Ayrıntılar küçülüp çoğaldıkça satır satır yazıp anlatmak bazen garip geliyor.
Atladığım yada zaten anlaşılır fikri ile es geçtiklarimden özellikle sormak istediğiniz olursa lütfen yazın.


Şöyle daha geniş açıdan bir fotoğrafla tezgah huzurunuzda.Salata yapıyor evin hanımı.
SALATALIK MALZEME'nin tamamını fimodan yaptım.Havuç, mor lahana, marul ve dometes.Sos için limon ve sıkıcağını burdaki ambiyansın içine koydum.
MAYANOZ:Silindir bir ahşaptan kapak kısmını oyuntu verip.kapağını metal cam kısmını beyaza boyadım.Çıktı ilede etiketledim.Aynı yöntemle arkadaki şeker tuz kavanozlarını oluşturdum.

15 yorum:

  1. offf çok güzel görünüyor. emin adımlarla ilerliyorsun

    YanıtlaSil
  2. yavaş adımlarla desekte olurdu hızıma hayranım adadeniz:)sağolasın

    YanıtlaSil
  3. :)))Harika olmuş. Musluğa bayıldım. Pompa ve rimelden bozma fırçaya da:) Aaa bir de scotch bright süngere:))Sırada ocak, fırın vs... mi var?

    YanıtlaSil
  4. pompayı ben seviyorum sen çekil:) fırın yapacak tezgah kalmadı ki taş fırın yaptıydım ya artık orda pişirecekler.Mutfağın ortasına tezgah türü bir masa çalıştım birde tel dolap ayrıntılar bitsin geliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Yaratıcılık denilen şey bu olsa gerek! Blogunu gezince, şu tekerleme aklıma geldi.'' Mini mini birler, Çalışkan ikiler '' Yaptıkların ve senin için )))

    YanıtlaSil
  6. kondurum, yeni keşfettim bloğunu ve izleyenlerin arasında yerimi aldım:)))

    harika şeyler yapmışsın yine ellerine sağlık, insanın küçülüp o mutfağa giresi geliyor vallahi:)))

    YanıtlaSil
  7. "Çocuklar gibi şendik" diyorsun Çilek:)

    AcemiHobici hoş gelmişsin 10. marifette bir konu açayımda bilmeyende bilsin dedim ama kaç gündür resim yükleyemiyorum. Ama bak sen kendinden gelmişsin o dahada güzel.

    YanıtlaSil
  8. Muhteşem, harika, çooook şirin, diyecek söz bulamadım, dönüp dönüp bakıyorum. Ne diyeyim, o becerikli ellere nazar değmesin :)

    YanıtlaSil
  9. kızlar , banuca marifete blog yorum yazmış üşenmeden aa ne güzel insanlarsınız siz ya vallhi süpersiniz. mutlucuk baloncuğu oldum (patlayan kadar idare ederim ooh )

    YanıtlaSil
  10. Bu güzelliklere yorum yazmaya üşenirmi insan, daha çok yazardım ama kelime bulamadım :)) Dur biraz daha bakayım şu cicilere gelmişken....

    YanıtlaSil
  11. Bu mutfak hikayesini ve minyatür ile uğraştığını gördüğümden beri siteni ilgiyle izliyorum. Herşey muhteşem olmuş. Ben de minyatür ile uğraşıyorum. Ellerin dert görmesin. Herşeyin küçüğü güzeldir değil mi:)

    YanıtlaSil
  12. çok beyendim muhteşem bir mutfak olmuş eline sağlık arkadaşım, Kondor bu arada bloğuma yazdım ahşap rölyefle ilgili ayrıntıları.

    YanıtlaSil
  13. sevgili kondorcugum, hepsi sevmelik,hepsi cok guzel olmuş.Ben bunları 10marifette mi gordum acaba yorum yazmıştım diye hatırlıyorum sadece...
    devamı gelsin insallah, sırada mutfak bitince ne var meraktayım:))

    YanıtlaSil
  14. evet 10. marifetede konu açmıştım fiamma aslında yine yaptım bir sürü detay ama fotolayamadım. Mutfak bitince ev yapmak istiyorum fiamma aslında gözüm çok odalı birşeyde taa baştan beri ama az odalı bir evle başlamayı istiyorum.Beynimin içinde mücadeleye devam en sonunda nesnelleşmesi umuduyla:)

    YanıtlaSil