27 Ocak 2010 Çarşamba

MUTFAK 2

Evde inşaat devam ederken;bizde mobilyaları görelim. Malzememiz dekote,mutfağı kahve tonlarından kurtarabilmek için; beyaz ve boyalı mobilya tercih ettim(bu benim gerçekteki mutfak isteğimdir)ilk etapta bir lavabo yapalım.Resimde lavabonun taban parçası esik ilkinde hesaplayamadığım bir kaç detay sebebiyle bu kısmı iki kere çalıştım.Lavaboyu oturtmayı düşündüğüm bölümü kullanacağım kapak kadar oyup çıkardım.Mermer görüntüsünü yapıştırma kağıt elde ettim.Folyo ile kapağı kapladım ve ortasına derinlik kazandırmak için bir çıtçıt ekledim.Kıyafet satın aldığımızda genellikle üstünde verilen yedek düğme,çıtçıt vs. gibi poşetler olur bilirsiniz ben onları direk hazine sandığına atarım.Eee malum gecenin bi yarı evde araki lavabo gideri bulasın.:)

1.ve 2fotoğraflarda,lavabonun alt ve üstten monte edilmiş hali görüyorsunuz.Lavabonun ayak ve kapak kısımlarını oyarak hareketlendirdim.Su bazlı boya ile renklendirdim Son bir aşamamız kaldı; oda açılıp kapanan kapaklar yapabilmek için ne uydursak ki? sorusuna.Gidip gerçek bir menteşeyi izlediğim o anı saymazsak bir gece düşünme kuluçkasından sonra bu sisteme karar verdim. Son fotoğrafta gördüğünüz üzre kapağın üst ve alt yanına kafalarını kestiğim birer iğne taktım.Lavabonun bitmiş halini gördüğünüz en son fotoğraftanda anlayacağınız gibi lavabonun altından pipetle lavabonun altındanki boru olayını tamamladım.Aslında pipeti beyaza boyasaydım belkide daha gerçekçi duracaktı ama üşendim. Bi ara elde beyaz boya varken bunu bi denemeli.Tasarımı ve mantığı tamamen bana aittir arkadaşlar alkışlayın beni.Heyt be egoya bak havalarda uçuyor.(Sanırsın tekerleği icad ettim)




Sırada tezgah kısmı var.Açılıp kapanan bir çekmece yapabilmek için çok önceleri gördüğüm fekat kaynağını kaydetmediğim bir minyatür sitesinden aklımda kanalı uyguladım.Resimde,gerekli parçalardan bir tek alt taban eksik.Böylede açıklamalı yazarım hiç üzmem takipçimi.Tarhanayı berbat pişirebilirim ama nasıl pişirileceğini sor açıklayıcı bi insan olduğumdan anlatırım o ayrı :).Direk açılıp kapanan çekmece nasıl oluştu o kısma geçelim.Kasanın oluşumu,oymalar,boyama işlemleri ilk etap anlatıldı malum.Ön kapak olacak parçada çekmece boyutunda oyulan kısım resimde görünüyor.O parça ile çalışmaya devam..Kırmızı yıldız koyarak belirmeye çalıştığım yuvayı kestiğim parçaları yapıştırarak oluşturdum.Altınıda kartonla kapadım.Diğer parçalarlada çekmecenin kendisini yaptım.Gayet basit bir yöntemle çekmecenini açılıp kapanması sağlanmış oldu.Yok ben uğraşamam diyenlerde daha basit bir çekmece havası içinde alt çekmeceyi çalıştım.Yani sanmayın ki alt çekmeceyide aynı sistemle yapmaya üşendim. Yok öyle birşey sırf sizlere iki tür çekmece yapımını gösterebilmek içindi.Eee bu kadar anlattık bitmiş halinin fotoğrafıda hakkımızdır elbette.





29 yorum:

  1. Yine sabrını ve yeteneğini konuşturmuşsun kondor, tebrikler çok şirin olmuş:))
    İlk resimdeki lila çiçek ne ola ki merak ettim:)

    YanıtlaSil
  2. Bizim Gibiler sağolasın sen de adadenizi güzel yorumlar okumak acayip keyifli oluyor.ilk resimdeki lila çiçek bir broş.Sırf beyaz bi suntayı fotoğraflarken bi boşluk geliyor mercekten bakınca renklensin diye kenardan onuda çekiverdiydim.

    YanıtlaSil
  3. çok tatlı olmuş yine bayıldım eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. özgün az önce bir rende bitirdim gözlerim görmüyor o sebeple görse sana daha güzel teşekkür ederdim:(

    YanıtlaSil
  5. gözlerini ovuştur sonra bir güzel pencereden ufka bakıver de dinlensin.
    ne diyeyim ben sana ellerine kollarına sağlık nasıl güzel olmuş.bu işe bulaşmamak .çn kendimi zor tutuyorum.
    Neme lazım beni kağıtlar paklasın 2,5 boyutla yetineyim.
    öptüm gözlerinden

    YanıtlaSil
  6. nalan abla akşam gözlerim yorulmuş ama ufak işleme yakın bakmatan ama başka sebepten anlamamışım iş bitince fark ettim.Ama kağıt işi başlı başına emek sen bana kağıdı çalış bende sana minyatür en iyisimi?:)

    YanıtlaSil
  7. Kondorcum harikasın.seni yürekten alkışlıyorum.
    hemde ellerim kızarıncaya kadar alkışlasam az gelir inan.

    YanıtlaSil
  8. Ağzım açık kaldı birşey diyemiyorum..

    YanıtlaSil
  9. Sana ne desem ki, bu kadar şirin bir mutfak dolabının büyüğünü ben bir yerde bulsam hemen alırım, bu ne şirinliktir böyle, mincik mincik nasıl da güzel yapmışsın, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. sana inanamıyorum canım yaa
    bu nasıl bir güzellik böyle
    evyenin gider borusunu bile yapmışsın. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. harika başka ne denilebilirki,tek kelimeyle harika olmuş ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
  12. semyıl, d@li, hilal ve ayvrafts kızlar belkide olurya baylar yazın yazın böyle yazın bende gaza geleyim hemen eve gideyim tas tava işlerini bitirip yayınlayayım.(karagöz-hacivat diyologu gibi oldu) hemen eve varayım bıy bıyıb bıyy :)

    YanıtlaSil
  13. ayy bayıldım olsada oynasak kızımla

    YanıtlaSil
  14. kızımda sizin gibi düşünüyor yaseminkale ben yapıyorum o dekorasyona bakıyor bazen beğenmediğini bozduğu oluyor o ayrı:(

    YanıtlaSil
  15. meraba arkadaşlar, daha önce hiç bir şey yazmadım ama gizlidende takip ettim bu çılgını benim kardeşim olur kendileri yolun yarısını etti ama içinde ufak çocuk hiç büyümedi ...büyüme kız hemşire hiç büyüme.........hep çocuk kalmak isteyenler sizde aralayın bu kapıyı özlen

    YanıtlaSil
  16. olağanüstü güzellikte bişey olmuş ellerinize sağlık

    bebekodasisusleri.blogspot.com

    YanıtlaSil
  17. yaa ben 6. sınıfa gidiyorum bunları neyden yaptın anlamadım açıkça bana anlatırmısınız..xs ?

    YanıtlaSil
  18. paramamor :)(kendisi ablamın çocukken takma ismiydi)
    sibelmerve teşekkürler
    Adsız abla zaten ne malzemelerden yaptığımı yukarda tek tek yazıyorum.Sen özellikle neyi merak ettin sor yazayım. olmadı öyle diyim bari.

    YanıtlaSil
  19. Kondor sevgililer gününü kutlar ellerinden öperim :P

    rende mi bitirdin ? mutfak devam edecek yani sonunda burda tam teşekküllü minin bir mutfak mı göreceğiz heyyuuu :)))

    YanıtlaSil
  20. Kondor bayıldım lavabonun hortumunu bile düşünmüşsün ,ben hala tamamlayamadım.Yanlız siyah renkten yorumların okunmuyor.Bugün biraz daha çalışayım bakalım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  21. E ben buna yorum yazdım sanıyordum, yazmadım mı? Yoksa 10marifete mi yazdım? Neyse işte, yeni birşey var mı, diye girdim. Yok :(
    Bir de senin rssn çalışmıyor. Yani son yaptıkların normalde izlediklerim listesinde çıkması lazım, çıkmıyor. Ayar yapman gerek. Bir ara anlatırım gmailden.

    YanıtlaSil
  22. Ben sana ödül verdim kondoooooor :)

    YanıtlaSil
  23. aradıgım hiç bir şey yok

    YanıtlaSil
  24. çok gerçekçi olmuş. aynı ananemin mutfağı gibi :) ben de başlayacağım sanırım minyatür işine. fimodan birçok parçayı yapabilirim gibi geliyor. zor tutuyorum kendimi :)

    YanıtlaSil
  25. niye tutuyorsunuz tutmayın lütfen büyük bir zevk tavsiye ederim:)

    YanıtlaSil
  26. Dekote nedir bunu anlayamadım

    YanıtlaSil
  27. Ayşe Hanım dekote sıkıştırılmış bir plastik ürün daha çok pano ve reklam işlerinde kullanılıyor kesimi işlenişi kolay bir malzeme ama balsanın yerini tutmaz tabiyki sizde minyatür çalışıyorsunuz blogunuza baktım biraz.kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  28. çok şirin olmuş
    http://harunkorkmazminyaturesyalar.blogspot.com

    YanıtlaSil