19 Ocak 2010 Salı

GELELİM İKİNCİ ODAYA

Tabiyki lafın gelişi bildiğiniz geliş için lütfen tek tek alayım malum odalar bi karış.Yeni odamıza başladım.Bu sefer ki odayı neredeyse eş zamanlı seyir edebileceksiniz. Daha çok ayrıntı ve anlatım için ve daha sık güncellenen bir blog adına bu daha mantıklı.
Okuma Odamdasını beliryen obje çoğunuzun sevdiği berjaldi.Bu odadaki belirleyici obje ise şömine oldu.Daha çok bizlerin ocak yada tandır dediği türden bir şömine yapmaya karar verincede;bu odanın fikri oluştu.Çizerek birşeyler çalıştım ilk önce.Duvarların şöyle koca koca taşlardan oluştuğunu hayal ettim Böyle bir duvarı oluşturabilmenin bir sürü yöntemi geldi aklıma.Ben derzi tercih ettim.Derzin kurumasına yakın aşamada üzerinde taş görüntüsünü oluşturdum.Biraz fazla koyu çalıştığımdan sebep elime aldığımda parçalanmalar oldu.Hazırladığım parçayı bir blog halinde monte edemiyecektim ama bu duvarlara dayandırmayı düşündüğüm eşyalar açısından daha iyi olmuştu.Haki, kahverengi ve taş rengine uyabilecek su bazlı boya ile son aşamada duvarı renklendirdim.
Sırada ocak yapımı var.İlk etapta bir kalıba ihtiyaç vardı.Hiç düşünmedim desem yalan olmaz malum hazine sandığı geniş.İşin makara tarafınıda yazayım.Yeğenim kışın başında evlerine aldıkları elektrikli ısıtıcının koruma süngerini tut bana getir. Verirkende şöyle demişti: "teyze al sen bundan mutlaka birşey yaparsın" (teyzesi yüzünü kara çıkartırmı bir tanesinin)Kalıbın silindir olması ocağın boru kısmında kolaylık sağlarken gövde kısmındada aynı parçayı boyuna kesip ocak kenarlarının kolaydan oluşmasını sağlamış oldum.Fotoğrafta işlenmemiş halini ve süngerin kesitini görebilirsiniz. Ocağın tuğlalar döşenmesi içinde hazine sandığından yine bir koruma süngeri buldum.Bu çok ince süngerse gelende takı kutularının içinde mevcuttur.Süngeri kahve, kızıl, kırmızı gibi bir kaç tonla oluşturdum.Küçük parçalar halinde kesip ahşap tutkalı ile yapıştırdım.Böylece yapıştırma işlemi ile tuğlalar arası dolgu görüntüsünüde yakalamış oldum. Mum eskitme yaptığım ahşap rengi vermeye çalıştığım dondurma çubukları ile ara bir kat mantığında odaya farklı bir hareket getireceğini düşündüğüm kiler gibi bölüm yaptım.Son bir kare ile mutfağın bitmiş kısmında küçük rüyalar görmeyi hak ettik sanırım.

13 yorum:

  1. çok güzel olmuş tam önünde oturup çay içmelik :)

    YanıtlaSil
  2. ama halısı yok şöyle posteki gibi tüylü bişey de olsun :)

    YanıtlaSil
  3. DÜN AKŞAM KAVE FİNCANI YAPTIM BİT KADAR OLMADI ONU İÇERİZ POSTEKİYİDE YAPARIM DAHA DUR HELE Bİ KABASI BİTSİN SIRAYLA İÇ DEKORASYONDA GELECEK:)

    YanıtlaSil
  4. Mutfak için geldim, ahırda buldum kendimi:)
    Sünger tuğla deyince, hani diyorum eski hayatında filmlerde dekorcu falan mıydın? Sırada ne var banyo mu?
    Mutfağa başka şeyler de ekleyeceksin sanırım...

    YanıtlaSil
  5. Ovvv may gaad demek istiyorum :D
    Kondor ablacım postekiyi şöyle yıkanmaktan pörsüğü çıkmış peluş oyuncaktan yapabilirsin. Ellerine sağlık hem ben bu adım adım şahit olma işini pek bir sevdim (L)

    YanıtlaSil
  6. sesiber Mutfak için geldim, ahırda buldum kendimi:) süprizli insanımdır vesselam.Sıradakine karar verememekteyim.Oya sunacağım inan karar veremiyorum.Yaptıkça yapasım geliyor.Mobilyalar tamam mutfak için yakında gireceğim inş.
    miraycım , posteki işi kolay daha önce yayındamağım bir kaç minyatür oyuncak denedim.Onda peluş hayvan çalışırkenden idmanlıyım.

    YanıtlaSil
  7. şu an; bir şey yazamam olayı hazmetmem lazım...

    YanıtlaSil
  8. Sevgili kondor ,
    Ne söyleyeceğimi şaşırdım.Tebrikler ne kadar güzel çalışmışsın .Çok beyendim bak sen rölyefte yaparsın.Ben hala oturma odasıyla meşgulum ama bir yandan da bir çocuk hırkası örmekteyim.Yarım bir rölyefimde var ama hazırladığım rölyef hamurundan ayrıntı çalışacağım. Bloğun hayırlı olsun bu arada.Birde sana balsayı neyle oyduğunu soracağım.Biraz kalın bir balsa almalıyım ben de .Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. bende ne yazacağımı şaşırdım esen rölyef diyince uyandın nazesen diye.öyle dimi laf etmeyeyim.Rölyafa gelince gördükçe el atasım gelmedi demsem yalan olur.Ama hakkında hiç bilgim yok. Fakat minyatüre yakınlığından dolayı dikkatimi çok eski yıllardan beri çeker.Balsaya gelince Bauhaus almıştım. Yalnız en kalını derken neyi kast ettin örenekse ben berjali 0.4 m çalıştım.

    YanıtlaSil
  10. anam yazdıktan sonra gör ben nereye bakıyorsam balsayı hobi maket bıçağıyla oyuyorum.Kullandığım aletler ilgili bi konu açmayı düşünüyorum o zaman fotoğrafta ekleyeceğim.

    YanıtlaSil
  11. Dekote denilen maddenin başka bir adı varmı, yada nereden alıyorsunuz bana söyleyebilirmisin

    YanıtlaSil
  12. Dekoteyi herhangi bir yerden satın almadım bugüne kadar reklam panosu çalışan kullanıyorlar bende eşimin işi dolayısıyla tanıştım malzeme ile fakat satışının büyük boy plakalar halinde olduğunu biliyorum teknik bir malzeme olduğu için parekende olarak ulaşmanız mümkün olmaya bilir.

    YanıtlaSil
  13. ellerinize sağlık çook güzeller. Ben de rölyef de mutfak çalışmıştım . Ben ocağımı mukkavvadan haırladım. Bu daha pratikmiş. Keşke daha önce görseydim. Sevgilerimle hobilerim-funda.blogspot.com

    YanıtlaSil