8 Ocak 2010 Cuma

ANNE ATLAR NERDE YAŞAR?

Meraklı öğrenme soruları bitmek bilmez ya çocukların; bitmesinde zaten.Nerdeyse her oyuncak kutusunda görülmesi mümkün küçük hayvan figürleri bizde de mevcut.Kızımın oynamaktan bıkmadığı sürüsüne bereket oyuncaklarından.Onları konuştururken bazen bize ailecek bay gelsede o seviyor.Elinde bir adet atla yanımda bitiverdiğinde.
"Anne atlar nerde yaşar?" diye sordu.
"Ahırda kızım"dedim ama içimdende "ahır gördüde, bildi" diyede geçti.Dememle beynimdeki uydurma lopu devreye girmiş olmalı.Atlara bi ağır yapalım gel dediğimi hatırlıyorum.
Hemen derme çatma bir ahır inşaa ettim Özellikle ahırın arka ve üst kısmını kapamadım atlarımızı koyması kolay olsun diye.Çicek tanzim malzemelerinden saman yapmayıda ihmal etmedim.
Ben bunları yaparken heyecanlanan kızımın sorması seriye bağlanmıştı.Anne fil nerde yaşar ?kaplan anne?.El işte, çene lafta kızım bir telaş.İnanın yazdığım hızla malzemeler gelmeye başladı.İşine gelirse kızım en iyi yardımcım.Gelmezse o daha bir bebek.:)İşi büyüttük ve bir orman çalışmaya karar verdim.Keçe ve kumaş parçaları ile çalıştığım ağaçların dik durması için içlerine tahta çubuklar yerleştirdim.
Balinalar anne? o dedim başka geceye artık yatma vakti.Gerçekten su doldurabileceği bir sürü ihtimali bir iki gün düşündüm.En sonunda şaşal mantıklı geldi.Şaşalı enine kestim.Zemine monte ederken yeşil yapışkan kağıtlardan kullandım. İş yerindeki yapay çiçeklerden zevkle ve çaktırmadan aşırmalar yaptım.Hoş olmayan görüntülerin bir kısmını bunlarla kapadım.Mavi boya ile şaşalın geri kalan kısmında bir şelale ve deniz oluşturdum.Diğer bölümle uyumlu olması için, biraz karabiber, tuz ve bulguru karıştırıp kum havası yarattım.Bitti sanıyorsunuz dimi hayır daha sırada ayı var?
iyide anne ayım nerde uyuyacak? oda haklı.Bende zevkle çalıştığıma göre.Evde her zaman köpük bulundururum. Hiç yapmam etmem bitmediğinden.Çokta işeme yararlar.Bi güzel dağ oyup kahve,yeşil. haki tonları ile boyadım.Biraz orta kısmını oyup mağaraya boyutta kattım.
Aslen dahada ilerlemek mümkündü hayvanlar çok orman onlara dar bile geliyor.Ama büyüyen zemin açısında "dur kondor "dedim kendime odada basacak yer kalmayacak.
Son hamlede tükenen malzemelere rahmen köpeklerimize kulübeyide ekledik..Ama sonuçta en zevkle yaptığım işlerden biri olduMaymunu muz alsın diye ağaçın üstüne, kamlumbağı taşın üstüne, filleride su kenarına koyarken onu seyretmek büyük bi mutluluk ama ne yalan söyleyeyim hayvanları konuşturmak bazen işkence.Kafanızda sıkıntı, büyük olmanın zorunlu halleri, pişirmesi gereken yemek yada silinecek halı varsa o hayvanları seslendirmek bir büyük için ne kadar zulsa bazen herşeyi unutup odanın ortasında kızımla ormanın içinde hayvanlar elde oynamak bi o kadar güzel. İşte çocuk olmabildiğim her an için demiştim ya oda bunlardan biri. Kızımla nasıl küçüldüğüme , kızımın benimle nasıl büyüdüğüne ve en çokta hayallerimin ufacık kalmasına eşillik ettiniz için teşekkürler

22 yorum:

  1. inanamiyorum ya tek kelimeyle super, harikasiniz
    bu ne yaraticilik, bu ne izan bu ne iscilik.
    kiziniz sizin gibi bir annesi oldugu icin kesinlikle cok sansli. tebrikler. alkislar saygilar.

    YanıtlaSil
  2. ay tövbe bu ne yorum desem bende yorumunuzu okuyunca heyecanladım ve de kendimi bişey sandım. yapmayın yahu böyle şeyler.elim ayağıma dolaştı.

    YanıtlaSil
  3. Okuma odasını ablama eşime falan gösterdim "ya diyorum nasıl uğraşmış minik minik işi gücü yok zaar" meğer silinecek halılar , pişecek yemek bir de büyütülecek bir kız çocuğu varmış :)
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. özgün gidilecek bir işim var bir de ki hergün gidiyorum utanmadan ay bir para veriyorlar.

    YanıtlaSil
  5. :D Bir blog ancak bu kadar hevesle takip edilir. :D Bayılıyorum yazdıklarını okuyup resimlere bakmaya. Gerçekten insan 1,5 kiloluk beyinin içine dünyaları sığdırabiliyor. Çok tebrik ederim. Kızınızı da kıskandım çok :D

    YanıtlaSil
  6. ya siz blog dışında anlaştınızda haberim mi yok gaz vermeyin bana az biraz yavaş yazın evimin yapasım geldilerden evlik hali kalmadıi siz böyle yorumladıkça ben daha bi dönenir oldum.sağolasınız.

    YanıtlaSil
  7. bu yorumlar icin anlasmaya gerek yok ki, her goren ayni seyleri otomatikman dusunur, dusundurten sizsiniz, yeteneginiz, ama cok kiskandim :))

    YanıtlaSil
  8. bu arada ben ilk yorumu yapan yenilerleheyecanlan blogunun sahibiyim:)

    YanıtlaSil
  9. yorum yazan ellerinize samimi beğenilerinize teşşekürler.Betul sen diğer herkezi varsa bloglarınızdan gidip hafızama kayıtlama çalışıyorum.

    YanıtlaSil
  10. Kondor'cum, bu hayvanlar bizde de susmak bilmiyorlar ... sizin çiftlik süper olmuş, her detay her ayrıntıya bayıldık ...
    Sevgiler gönderiyoruz

    YanıtlaSil
  11. sağolasınız kızlar:)

    YanıtlaSil
  12. eee kimin arkadaşı :))onda daha ne marifetler siz görün.ben yıllardır kafayı yiyorum ona her gidip geldiğimde bir şey icat etmiş oluyor.uyuz oluyorum :))) tü tü maşallah arkadaşıma .

    YanıtlaSil
  13. KENDİSİ AŞAĞI KALIRMIŞ GİBİ BENİM YAPTIĞIMI ETTİĞİMİ ÖVMÜŞ DELİ KADIN ÖPTÜM:)

    YanıtlaSil
  14. Ben çocukken yoktu böyle şeyler işte :D
    Kıskanmadım :D Kondor ablacım o tulumbaya bayıldım bu defa da bak :D
    Çok güzel olmuş gerçekten de ellerine kollarına sağlık öperim ben seni bir sürü.

    YanıtlaSil
  15. aaa Farmville yapmışsın çaktırmadan :) Valla öyle olmuş.

    YanıtlaSil
  16. her ayrıntı muhteşem görünüyor. ben bile bu yaşta böyle bir oyuncağım olsun diye heveslendim... ellerinize salık

    YanıtlaSil
  17. yetenek-sizin sizinde hep beraber yazan ellerinize sağlık. Ya boş ver yaşı başı yap bir tane kendine çocuk gibi oynayamasanda yaparken çocuk gibi sevinirsin.

    YanıtlaSil
  18. yha süper olmuş yetenekleri süper yha çok ama çok kıskandım

    YanıtlaSil
  19. İyi akşamlar yaptığınız etkinlik o kadar çok işime yaradı ki gerçekten çok sağolun ama dediğiniz gibi keşke birazdaha büyük bir alan yapsaydınız ama bu da benim için yeterli çok yeteneklisiniz aynı zamanda çocuğunuz da çok şanslı.

    YanıtlaSil
  20. NE GÜZEL KIZIM DIŞINDA BİRİNİNDE İŞİNE YARAMIŞ.SAMİMİ YORUMUNZ İÇİN BENDE TEŞEKKÜR EDERİM.

    YanıtlaSil