12 Ekim 2010 Salı

MUTFAK 6

Ayıp bana değil mi? Son kayıt tarihi Mayıs diyor.Yazın sokaklarda geçen günler ve geceler, üstüne badana boya ev temizliği, üstüne yıllık izin, üstüne 2 adet ameliyat refakati,üstüne şu anda sonuna doğru gelinen yoğunlaşmış iş temposu.Aaa yazsam roman olurmuş ben blog dolduruyorum. Hadi boş koyalım yahu... sanki boş adamlarmışcasına ve hiç dert tasa yokmuşcasına minicik şeyleri seyredelim. Şimdi, bu girişten sonra mutfak bitti mi hayır.Birde üstüne mutfaktan geri kalan kısmındaki boş bölümde bahçe başladım.Çok konuştuk bence...
REÇEL KAVANOZU:plastik sim kutusu, bir parça kumaş ve ip
Plastik sim kutusun alt üsten keserek birbirinin içine yerleştirdim sarı oje ve pembe saç jölesi ile içlerini doldurarak kumaş parçalarını iple üstlerinden kapadım.Reçel kavanozu yapamasaydım galiba deli çıkacaktım.İlk denememde alt ve üst kısımları kesip içiçe koymak gelmedi aklıma.Kavanozun tabanını fimo, karton gibi maddelerle yapmaya çalıştım.Sabah her seferinde içindeki sıvıyı sızmış olarak buluşumda hüsranımı görmeliydiniz.3 ayrı yöntem denedim. Hani burda resimlerle "şıp" oldu gibi geliyorya insana, değil.Yapılmışına tanık olurken "aa kolaymış" dedirten çoğu parçada oldukça uğraş var anlayacağınız.Allahım helede çok küçük ayrıntılarda iki parçayı birbirine yapıştırayım derken parçanın biri yapıştırıcının sızlamasından sebep parmağınıza yapışmıyor mu?:)
GAZ LAMBASI:Şefaf boncuklar ve pipet
BARDAKLARde kulanılan kapama uçları ve takı malzemesi
Gaz Lambasının yapımını daha önceleri farkı uygulamalarda görmüştüm internette bende kafama göre uyarladım.Biraz boyutta büyük oldu aslında ama ben sevdim.

MERDANE: Balsa ağaçından oydum ve onu çok sevdim.:)
ÇIRPMA TELİ:: Folyo ve telden oluşturdum oy ben bunu yaparken deli çıktım.Yok olmaz yok tutmaz elimden kayar.Üzerindeki mücadele izlerim bellidir iyice bakarsınız.Kaç kere attığımı hatırmıyorum bile ama şimdi yap deseniz hemen yaparım o ayrı.Bazen bazı şeyler tuhaf bir şekilde kolay işlem olmasına rahmen olmuyor.Sonra bi anda teknikte küçük bi farkla oluyor.Her zaman yazdığım gibi çoğu zaman en büyük sıkıntı oluşturmaya çalıştığınız objenin parmaklarınızla kavrayamayacak kadar küçük olması.
Mutfağın ortasına koymayı düşündüğüm masaya ait kompozisyon.Bu minyatür mutfaklarda görüp bayıldığım sahnelerden biriydi.Hevesle yaptım.Masadaki konserve ve yumurtalık projelerinin yapılışlarını başka bloglardan taklit ettim.Bunun gibi görüpte linklerini kayıt etmediğim bir sürü çalışmalar yaptığım işlerin içinde mevcut olabilir.Daha evelde yazmıştım kaç yıldır bu işi yapacağım hevesiyle oyalandığım için linklere rastladığımda mutlaka eklemek istiyorum.Görüp birebir uygulamak, esinlenmek konusunda bilinçli kaynak göstermeme durumuna düşmek istemediğim için vakti gelmişken tekrar yazmak istedim.
Bu karede özellikle yazmak istediğim obje un kasesi.Kendisi bıldırcın yumurtalarının konulduğu çoğunuzun marketlerde bulabileceği ambalaj.Sadece olduğu yerden kestiğim için fotoğrf gereği duymadım.
Son olarakta daha evel yayınladığım mutfak dolabını dizayn edilmiş halini yayınlayarak bu bölümü kapatıyorum.
KUPALAR: Kendilerini sadece boyadım.Takı malzemesi
ÇAYDANLIK: fimodan yaptım.üst kapağı çıt çıt.

7 yorum:

  1. Harika olmuş ellerine emeğine sağlık hepsi çok güzeller...ben en çok merdaneyi,çaydanlığı, çırpma telini,gaz lambasını ve reçel kavanozlarını sevdim:)))

    YanıtlaSil
  2. FİAMMA SENDE BENİM GİBİ HİÇBİRİNE YIKAMAMIŞ HEPSİNİ BEĞENMİŞSİN:) SAĞOLASIN

    YanıtlaSil
  3. ya bende deli oldum bunlara her ayrıntısı çok güzel ellerinize saglık

    YanıtlaSil
  4. hehe :) mavi sofra desene hep beraber minyatür delisi çıkacağız.siznde yorum için ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Allahımm yerim bn bunlarııı.Çook beğendim Kondor ablam çokk

    YanıtlaSil