14 Ekim 2010 Perşembe

BAHÇE-GARDEN

Mutfak bitti (!) ya bahçeyede başladım.Aslen mutfak bitsin artık durumundayım ama hevesle yaptığım çalışmaları neden zorla yaptığım bir moddaki herhangi bir işlem gibi "hadi bitsine "getiriyorum anlamıyor.Bence bu iyi bi ruh hali değil.Karakterini insanın terbiyelemesi ne zull şeydir yahu.Hehe giriştim yine psiko-analiz-çözümleme kuruluna.Yahu burda rahat dur be kondor.
Üst köşedeki boş halini görüyorsunuz.Önce su bazlı boya ile badana, cama çerceve ve asma dallarından asma ağaçı.Sonra yapay plastik ve kumaş çiçeklerden artık ne bulursak bahçede dikim işlemleri.İş yerinde tozlanmaktan başka birşeye yaramayan açılışlardan kalan çiçekleri hayata kazandırdım hırsızlığa girdiğini söyleyemez değil mi?
Çitler: Hazır satılan parçalardan. Güzel gelince uğraşmaya gerek görmedim.
Çeşme : Çubuklu şekerlerdeki plastikten yaptım çeşmeyi bunu özellikle yazmak istedim. her zaman bulabileceğiniz hafif ısıtarak eyebileceğiniz için.Metal boyası ilede boyadım.Boyayı üsten ateşle yakarakta paslı bir görüntü katmaya çalıştım.İlk deneme için çokta kötü olmasada dahada iyi şekil verilebilirdi.Çeşmenin kurnasıda çok küçük bir takı malzemesi.Çok ince plastik bir boru ile de hortumu oluşturdum.
Çizme: Kartondan taban kesip üstünü pamukla doldurdum.Sarı ince deri bir parça ile üst kısmını oluşturdum sonrada aynı yöntemle bacak kısmını yaptım.Alt kısmını yapıştırmam dönüşlerde biriken parçalarda zorlandığımı yazmalıyım.Ama malzeme seçimi içi daha esaslı kıldı.Bu parçaları diğer renkleri ile bulduğumda üstüne nasılda atladığımı bilemezsiniz.Taban kısmınıda siyah fimodan yaptım.
Kırmızı Çiçekler: Çiçek yapmak çok türlü malzeme ve yöntemle mümkün.Aklıma gelen herşeyi deniyorum.Hazır çiçeklerin katledilmesi, fimo, kağıt vs.Burdaki malzeme gramafon kağıdı ve üzüm dalından oluşuyor.Üzüm dalını kullanma fikri "nasıl yapsam "diye düşünürken üzüm yerken çıktı.Anam bi baktım küçültülmüş hazır dallar:)Yalnız üzüm bitmeden bir kaÇ dal daha çalışmalıymışım yoğun görüntü çiçekte anca birşey ifade ediyor.
Mor Çiçekler:Çiçek yapımlarında herhangi bir çiçeği aklıma koyup benzetmeye çalışmıyorum.Çiçek kısımları fimodan, yaprakları grafon kağıdından çalıştım.Saksıda puro kutusu.

15 yorum:

  1. ilk ben gördüm heralde bayıldım elinize saglık şuan kendimi çok şanslı hissettim. hortum ayrıntısı çok güzel ama ufak tefek eklemeler yapılabilir

    YanıtlaSil
  2. mavi sofra bahçe bitmemiş durumda hatta çok başlarında fiamma ben yaptığımdan bahsedince yayınladım sanarak aramış kaydı bende onun yazısı üzerine yayına aldım.Anlayacağın daha çok işi var.

    YanıtlaSil
  3. Gözlerime inanamadım.Yanlarına makası,parayı koymasan gerçek eşyalar diyeceğim.Harika ,muhteşem çok güzeller.Hoşca kal.

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler Sibel Hanım, yine beklerim.Ay ev oturması gibi oldu:)

    YanıtlaSil
  5. Vallahi yine geldim.Seni arkadaşlarıma ekledim.İzliyorum da.Öptüm.

    YanıtlaSil
  6. bende geldim çizmeler çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  7. tekrar hoş gelmişsiniz o zaman ,eve gelen ilk o çizmelere sulanıyor bugünlerde:)

    YanıtlaSil
  8. Bahçede çok iyi gidiyor .Üzüm dalı çok iyi fikir.Rölyeftede kullanılıyor.Birde tavsiyem palmiye ağacının kılları toplanıp bir buket gibi alttan sabitlenip önce tutkala sonra irmiğe batırlarak güzel çiçek buketleri hazırlamak mümkün.Biz sınıfta yapmıştık.Hatta yaka iğneleri de hazırlanabilir bu yöntemle.

    YanıtlaSil
  9. kondorcuğum hayal kırıklığına uğramak ne demek hepsi cok guzel..ama vallahi gördüm ben senin o yazını boşboğazlık gibi oldu heyecanım ama iyi de olmuş erken yayına alman:)) musluğa sarılı hortum gibi detaylarla cok guzel olmuş oraya söyle sallanan bir koltuk yakışır değil mi bahçe keyfi yapmak için

    YanıtlaSil
  10. çalışmalarınızı çok beğendim.bende birşeyler yaptım sayfama bakarsanız sevinirim.sağlıklı ve sevgi dolu günler.blog adı aksungur46.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. üzüm dalı kullanıyormuş demek Esen kendi kendime tekerliği icad etmişim desene:)Palmiye Ağaçı kılı ben onu elde üretsem daha az zahmetli olur galiba yöre olarak biraz güç ama irmik fikrini denemeli, sağolasın.
    ne demek boş boğazlık fiamma takip edilmek zevk bu onun kanıtı değilmidir.Sallanan koltuk değilde bank istedim ama fazla uğraşmak istemiyorum artık ben yeni fikrime koşmak istiyorum malum hepsi ayrı bi iştah.

    YanıtlaSil
  12. muhteşem. yine döktürmüşsün kondorcum. zevkle izledim. kaydettim daha sonra uzuun uzuun inceliycem. ellerine sağlık. yeni projelerini zevkle ve merakla bekliyorum...

    YanıtlaSil
  13. Materyal kullanımınız çok yaratıcı :) Keyifle okudum yapım aşamasını. Bu arada hazır çiti nereden aldığınızı öğrenebilir miyim. Tşk.

    YanıtlaSil
  14. sarı melek yeni projeler deme bi karar veremedim bi başlayamadım o sebeple:) ben senden helecanlı anlayacağın
    Adsız Hanım (NASI BAŞLAYACAĞIMI BİLEMEDİM :)
    neyse ya aslen çokta emin değilim yapı-marketlerin biriydi ama hangisi yıllardır malzeme biriktirmekten her gördüğüm yapı marketi tavaf etmekten olsa.. ama sanki TEKZEN bilgilendireyim derken yanıltıcı olmak istemem :(

    YanıtlaSil