28 Mayıs 2010 Cuma

MUTFAK 5

Aslen büyük parçalardan yapmayı planladıklarım bitmiş durumda. Küçük parçalardan, dekorasyondan ilerlemekte sanki hiç birşey yapmıyorum hissi eriyor bana. Sonra bir bakıyorum yeni bir sürü parça oluşmuş. Ama istediğim gibi başına geçip yapamaz oldum.Fakat gözüm hep mutfakta artık biritirip karşına geçip seyir haline gelmek istiyorum. Ocak kısmında düzenlemeyi tamamladım gibi. Birde küçük bir raf ekmek istiyorum ocağa üstüne. Belki birde gaz lambası.

Testi ve Bakır İbrik : fimodan çalıştım. Fırınlama aşamasından sonra su bazlı boya her ikisinide renklendirdim.
Bakır tava: Karton ve sapı için ataç kullandım.Su bazlı bakır boya ile renklendirdim.
Süt Güğümü: Bir ilaç kutusunu folyo ile kapladım.Özellikle geri dönüşüm oldu için bunu fotoğlamıştım yapım aşamalarında ama ne yazık ki bulamadım gitti:(
Bu dolap ve masa satış amaçlı minyatür sitelerinde görüpte beğendiğim berjal gibi yapmam lazım dediklerimden.
Dolapla ilgili yapım aşamalarında fotoğraf çekememiştim.Dolabın alt kısmındaki teli beyaz bir tülü metal rengi boya ile hem sertleşmesini hemde renk olarak uyumunu sağlayarak yaptım.Bu sıralarda bu dolabın üzerindeki mutfak gereçleri için çalışıyorum.

Bu masanın ayak kısımlarının oymaları ve zemindeki ızgara görüntüsünün yapımı düşündürücü gelmişti bana.Izgara kısmını kürdanlarla ölçerek yapabilince geriye oymalı bacaklar kaldı. Balsaya çekil vermek çok kolay fakat ne olursa olsun eşit el işciliği ile oymalar yapmak bu kadar küçük parçalardah hakkatten sabır işi.Amaaaa
dört adet metal kolye abaratını masanın bacağına monte edip onları masa ile aynı renge boyamak heheh çakal işi.Nası ama belli olmuyor değil mi? Yalnız masanın renginden emin değildim fotoğraflardaki kötü çekim ile hiç beğenmez oldum bu konuda renk değişimi şart. Geldik mi masa üstüne. Beni formunu oluşturana kadar en çok uğraştıran parçalardan biri tabak seti.
Çorba Kasesi:
Porselen görüntüsünü yakalayabilmek için şeffaf fimo ile çalıştım fakat o kadar çok elimde olayanmışımki fırından çıktığında hamurun kirlendiği için renk kaybına uğradığını fark ettim. Renginden pekte memnun olmasamda çorbayıda pişirmiş bulundum. Sarı renkli mumu eriterek bir parça havuç ve yeşillik niyetine fimo ile dondurup ciladım.Kaşıkta fimo ve metal boya kullandım.
Su şişesi: Silindir bir boncuk ve pano raptiyesini birleştim. Pano raptiyeleri şişe ağızı için minyatür projelerinde en çok kullanılan obje.
Meyve Tabağı: Mavi bir takı malzemesinin altına büyük boy kot zımbasını boyayarak yapıştırdım.Meyveler fimodan.
Yemekten sonra içilecek kahvemiz, meyveler ve pasta dilimide fimodan.

12 yorum:

  1. bayagıdır giremiyorum net e ama takipteyim:)neler neler yapmışsın hepsi cok guzeller ve decok yaratıcı, ellerine yuregine saglık kondorcugum...

    YanıtlaSil
  2. yine döktürmüşsünüz:)) zevkle okudum zevkle seyrettim. ellerinize sağlık. gerçekten muhteşem olmuş...

    YanıtlaSil
  3. Çok begendim,ellerinize sağlık,başarıların devamı gelsin,sevgilerrrrr....

    YanıtlaSil
  4. Selamlar. Bloğunuzu yeni keşfettim. Vallahi Zihni Sinir proceleri bu çalışmalardan daha kolay olur:) Minacık şeyleri üretmenin zorluğu bir tarafa, hangi eşyayı, hiç alakası olmayan hangi malzemeden, hem de genellikle atık malzemelerden yapabileceğini düşünebilmek deha göstergesi olmalı bence. Ellerine sağlık arkadaşım diyorum. Allah beyin kıvrımlarına selamet versin:))) Selamlar, sevgiler.
    nurtenbegendi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. hoşgeldiniz o zaman Nurten Hanım (isim bu olsa gerek) ne kadar samimi ama güzel yazmışsınız vallahi bi an okurken kendimi bayağı bişey sandım:)beyin kıvrımlarına dua içinse özellikle teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. mayısdan beri çalışma yapmıyorsunuz sanırım sabırsızlanıyoruz artık sanatınıa dewam etmelisiniz bence:)) e hadi ama:))

    YanıtlaSil
  7. Çoook beğendim çalışmalarınızı! Ben de minyatürle uğraşıyorum ve sizin gibi bir malzemeyi başka bir malzemeye dönüştürmeyi seviyorum. Bu açıdan da çok heyecanlandırdı beni. Yapım aşamalarını paylaşmanız da harika. Bir an önce yeni projelerinizi bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  8. MİA BEN SİZDEN SABIRSIZ BUGÜNLERDE İNANIN ANCA BLOG YAZAR OLDUM BU ARADA YORUMUNUZ ANCA GÖRDÜM ÖZÜR LÜTFEN. BUGÜN OLMADI YARIN YAYINDAYIM:)
    SUZAN GERİDÖNMEZ AZDA OLSA BLOG BAKABİLDİMBEN YAPIM AŞAMALARINI BU İŞTE SEYRETMEKTEN MÜTHİŞ ZEVK ALIYORUM BUNDANDIR Kİ HEMEN HEMEN NE VARSA YAPARKEN VEYA ANLTARAK ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM.SİZ BU SATIRLARI YAZARKEN BENDE ALTTA YENİ İŞLEMLERİ EKLEMEYE ÇALIŞIYORDUM AZ BİRAZ BURALARDAYIM:)

    YanıtlaSil
  9. kondorcuğum bahçeyi merakla bekliyorum,belliki bir sorun oldu yazın görünmüyor?

    YanıtlaSil
  10. fiamma gak guk ben onu kaydettim ama yani bahçeyi yayınlamadım ee vallahi teşekkürler esaslı takipçisin sebepse az geldi gözüme dahada bi ilerleme kaydeyim istedim. Ama şimdi hemen basıyorum yayınla tuşuna az maz seni bekletmeye deymez be arkadaşım.Yalnız bu muydu deyip hüsran olmayasın:)

    YanıtlaSil
  11. Beyeniyle izledim tüm aşamaları çok başarılısınız bence.Evet bahçeyi bende merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil