28 Mayıs 2010 Cuma

MUTFAK 5

Aslen büyük parçalardan yapmayı planladıklarım bitmiş durumda. Küçük parçalardan, dekorasyondan ilerlemekte sanki hiç birşey yapmıyorum hissi eriyor bana. Sonra bir bakıyorum yeni bir sürü parça oluşmuş. Ama istediğim gibi başına geçip yapamaz oldum.Fakat gözüm hep mutfakta artık biritirip karşına geçip seyir haline gelmek istiyorum. Ocak kısmında düzenlemeyi tamamladım gibi. Birde küçük bir raf ekmek istiyorum ocağa üstüne. Belki birde gaz lambası.

Testi ve Bakır İbrik : fimodan çalıştım. Fırınlama aşamasından sonra su bazlı boya her ikisinide renklendirdim.
Bakır tava: Karton ve sapı için ataç kullandım.Su bazlı bakır boya ile renklendirdim.
Süt Güğümü: Bir ilaç kutusunu folyo ile kapladım.Özellikle geri dönüşüm oldu için bunu fotoğlamıştım yapım aşamalarında ama ne yazık ki bulamadım gitti:(
Bu dolap ve masa satış amaçlı minyatür sitelerinde görüpte beğendiğim berjal gibi yapmam lazım dediklerimden.
Dolapla ilgili yapım aşamalarında fotoğraf çekememiştim.Dolabın alt kısmındaki teli beyaz bir tülü metal rengi boya ile hem sertleşmesini hemde renk olarak uyumunu sağlayarak yaptım.Bu sıralarda bu dolabın üzerindeki mutfak gereçleri için çalışıyorum.

Bu masanın ayak kısımlarının oymaları ve zemindeki ızgara görüntüsünün yapımı düşündürücü gelmişti bana.Izgara kısmını kürdanlarla ölçerek yapabilince geriye oymalı bacaklar kaldı. Balsaya çekil vermek çok kolay fakat ne olursa olsun eşit el işciliği ile oymalar yapmak bu kadar küçük parçalardah hakkatten sabır işi.Amaaaa
dört adet metal kolye abaratını masanın bacağına monte edip onları masa ile aynı renge boyamak heheh çakal işi.Nası ama belli olmuyor değil mi? Yalnız masanın renginden emin değildim fotoğraflardaki kötü çekim ile hiç beğenmez oldum bu konuda renk değişimi şart. Geldik mi masa üstüne. Beni formunu oluşturana kadar en çok uğraştıran parçalardan biri tabak seti.
Çorba Kasesi:
Porselen görüntüsünü yakalayabilmek için şeffaf fimo ile çalıştım fakat o kadar çok elimde olayanmışımki fırından çıktığında hamurun kirlendiği için renk kaybına uğradığını fark ettim. Renginden pekte memnun olmasamda çorbayıda pişirmiş bulundum. Sarı renkli mumu eriterek bir parça havuç ve yeşillik niyetine fimo ile dondurup ciladım.Kaşıkta fimo ve metal boya kullandım.
Su şişesi: Silindir bir boncuk ve pano raptiyesini birleştim. Pano raptiyeleri şişe ağızı için minyatür projelerinde en çok kullanılan obje.
Meyve Tabağı: Mavi bir takı malzemesinin altına büyük boy kot zımbasını boyayarak yapıştırdım.Meyveler fimodan.
Yemekten sonra içilecek kahvemiz, meyveler ve pasta dilimide fimodan.